събота, 7 юли 2012 г.

Декориране на крем супа

      Винаги супата се е приемала като по-просто и непретенциозно ядене, предхождащо основното, което обикновено е представителната част на трапезата. Поради тази причина и поднасянето й е максимално опростено. Само, че аз твърдя, че никак не е лесно да се приготви вкусна супа. Това блюдо също заслужава да бъде сервирано по артистичен начин. Всяка домакиня проявява творчество, когато поднася храната приготвена от нея, затова със снимковият материал, който ви представям, искам само да допълня или активирам вашата фантазия.
       Започвам с крем супата, защото тя е по-лесна за декориране, поради по-гъстата си субстанция. Няма да описвам продуктите тъй като се виждат и са добре познати на всички.
Доматена супа
Супа от царевица
Приготвя се от царевично брашно и е нещо подобно на разреден качамак


Грахова супа

Супа от моркови
Млечна супа със сирене
Супа от лещаСпаначена супа

Супа от тиква

Гъбена супа

  


Супа от пиле Супа от броколиКартофена супа

  Зеленчукова супа


  

      Понякога са необходими съвсем малко допълнителни продукти и супата придобива художествен вид - няколко капки олио или зехтин, препържено масло с червен пипер за цвят, сметана, пастет от сирене крема, малко допълнителни зеленчуци или колбас за украса. 
      За бяла декорация аз използвам и суха сметана. Когато я наръся в определената форма върху супата, прахта попива и от влагата се "споява". Така се запазва картинката.
      Когато декорирате, съобразявайте се с цвета на супата и на съда, в който е поднесена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар